×
Your cart is empty.
Terugkijkend op het afgelopen jaar
21 februari 2017 Carle Douglas

Terugkijkend op het afgelopen jaar

Posted in Workshops

Het is februari 2017 en ik heb al een tijd niet meer geblogd. Niet dat er niets is gebeurd…integendeel.
Vorig jaar waren er verschillende uitstapjes. Na de succesvolle Tour de Patisserie in Parijs, volgden Brighton, Londen, Keulen, Milaan, de Dordogne en nog een keer Parijs.
Brighton is een lief stadje waar je geen minuut honger hoeft te lijden. The Royal Pavilion biedt genoeg stijlen, vormen en kleuren voor een pièce van suikerwerk. Van binnen prachtig gerestaureerd; inclusief de enorme keukens en eetzalen.

In de tearoom hadden wij een Cream Tea met heerlijke scones.

Er is geen thema geselecteerd of het thema is verwijderd.

Londen maakt zich absoluut waar als wereldstad. Het bruist: te veel om te zien en te doen…en te eten. Bij o.a. Fortnum & Mason hadden wij een Afternoon Tea, Savoury Afternoon Tea en een High Tea.
Even de drukke Harrods binnen om te kijken/proeven what’s hot op patisseriegebied.
Peggy Porschen moesten wij voor de volgende keer bewaren.

Er is geen thema geselecteerd of het thema is verwijderd.

Op naar Keulen. Via België. Want daar moest ik heen om een hittelamp voor suikerwerk te kopen.
Keulen heeft meer inwoners dan Amsterdam, het aanbod is absoluut groot, en toch heerst er een oncommerciële aardigheid.
Ik bestudeerde mogelijkheden en legde contacten voor de komende Kuchen und Kaffee reis.
Het Duitse gebak is anders als het Franse, maar een Dirndl kostuum mag je ook niet met een Chanel pakje vergelijken.
Keulen barst van de goede ambachtelijke Konditoreien en bakkerijen; winkels met streekproducten en delicatessen. Het Schokoladenmuseum is zeer interessant en er zijn meer dan genoeg winkels voor (Food)shopping. Absoluut de moeite waard!

Er is geen thema geselecteerd of het thema is verwijderd.

Milaan was het volgende uitje. Cova en Marchesi tussen Gucci en Armani.
De architectuur en cultuur biedt ook hier weer prachtige modellen voor suikerwerkstukken.
Wij aten er het heerlijkste vijgenijs en Amor di Polenta, een rustiek maïsmeel gebak. Op 8 maart worden alle vrouwen geëerd en voor die gelegenheid is er de Mimosataart.

Er is geen thema geselecteerd of het thema is verwijderd.

Op weg naar de Dordogne proefde ik de Galette de Pommes de Terre. Een soort croissantdeeg met aardappelpuree; smaakt licht naar aardappel en is iets vullender. Ik at 4Kazenquiche en reconstrueerde dat later in Amsterdam met succes. Ontdekte CroqueCake…een Croque Monsieur in cakevorm. Je kunt er plakken van snijden. Ons favoriete patisserie in de buurt was “Les gourmandises de Lucco”. Echt een ommetje waard.

Er is geen thema geselecteerd of het thema is verwijderd.

Op de terugweg maakte ik de gebruikelijke stop in Parijs en hield daar een mini croissant tour.
Vorige keer was het dinsdag en ging “Du Pain et Des Idéees” net op vakantie. Nu was het woensdag, waren zijn vol in bedrijf en kocht ik daar de winnende croissants. Vandaag echter hield boulangerie Pichard zijn deuren dicht. Volgende keer dan maar.

Er is geen thema geselecteerd of het thema is verwijderd.

Tussen al deze uitjes gingen de bestellingen gewoon door. Een druk bruidsseizoen bracht DouglasDelights opmerkelijke bruidstaarten voor bruidsparen met zeer specifieke wensen. Op prachtige locaties mocht er worden geleverd.
Naast leuke aanvragen voor gelegenheidstaarten was er ook meer vraag naar lactosevrij en glutenvrij. Gelukkig was dan ook de samenwerking met De Glutenvrije Keuken van mevrouw Marinkovic.
Het grafisch bedrijf Blauw Blauw van Caroline Torenbeek ontwierp weer prachtige stickers voor de tassen, dozen en flessen.
In november maakten wij kennis met De Chocolademakers in Amsterdam Noord en mochten wij 2 groepen van de school De Kleine Reus verwelkomen en vertellen wat het vak van banketbakker inhoudt.
Met de groep die vorig jaar meeging naar Parijs voor de Tour de Patisserie organiseerden wij een inhouse Afternoon Tea.
In het najaar van 2016 werd ik wederom uitgenodigd om een aantal Basic Baking lessen te geven bij The Little Cake Shop in Hilversum.
Het receptassortiment van de DD workshops en lessen wordt voortdurend uitgebreid. Nieuw kwamen o.a. Red Velvet Cake, Vijgentaartjes, Amandel Kersentaartjes, Eclairs en Champagne mousse.
Het vervolg van de basis Patisserie Intensief is de Patisserie Intensief 2. Ook in het afgelopen jaar is deze 4 daagse training weer met succes gepresenteerd. Hopelijk zal dat ook de komende week het geval zijn.
De laatste maand van het jaar is altijd druk en laat geen tijd om te reizen. Dank zei UPS, Post.nl en andere bezorgdiensten kon ik verschillende stollen van onze oosterburen proeven voordat ik zelf aan de slag ging. Wat een feest!
Men realiseert het zich vaak niet, maar ook in december zijn er verjaardagen en wordt er getrouwd.
In juni zullen wij weer aanwezig zijn op de beurs van Mjam Taart en heeft stagiaire Bonita haar examen voor het volgende opleidingsjaar.

Er is geen thema geselecteerd of het thema is verwijderd.