×
Your cart is empty.
Herfst 2019
9 oktober 2019 Carle Douglas

Herfst 2019

Posted in Workshops

Oktober 2019….

Het is nu toch onmiskenbaar herfst…de donkere dagen voor de Kerst.
En om eerlijk te zijn: het begin van mijn favoriete jaargetijden.
In de afgelopen periode is er best wel wat gebeurd. De winkel en de workshops liepen goed door.
De zomer met al zijn fruit bood mogelijkheden genoeg. Ook ijs hebben wij gemaakt. Minder zoet en geen additieven.

Annemieke van het glutenvrije assortiment heeft na een jaar trouwe hulp in de winkel, besloten om zich meer toe te leggen op het schrijven en geven van workshops. Ik zal haar missen, maar op de achtergrond blijft zij aanwezig. Annemieke heel veel dank!

Helaas is na een periode van ziekte toch nog plotseling overleden: Caroline Torenbeek. Zij deed al mijn grafisch werk. Onder andere mijn logo en visitekaartjes zijn van haar hand. Wij waren dikke vrienden vanaf ons 18e en zij stond altijd voor mij klaar. Rust in vrede Caro!

Vakantie in de Dordogne; heerlijk de natuur en de landelijkheid. Dat is altijd een bron van inspiratie. Samen met vriendin Emi heb ik kumquats gekonfijt en de heerlijkste perziken ingemaakt. Van eigen boom.

Groene walnoten zijn geplukt en worden momenteel gekonfijt tot zwarte noten.
Had ik het over het zomerfruit? Voor ik vertrok plukte ik kornoelje. Vergeten fruit! Het staat ingemaakt in potten en zal gebruikt worden als vulling voor onder andere de Baba Au Rhum.

Na de Dordogne via een klein voorproefje van Parijs terug naar Amsterdam, om klaar te maken voor de “Tour de Patisserie”.
Op 3 oktober vertrokken wij met de Thalys naar Parijs; helaas met 2 lege stoelen i.v.m. privé omstandigheden.
Pastry in Paris is booming! Er komen steeds meer bedrijven en de producten worden verfijnder en arbeidsintensiever. Waar is de patisserie versie van het Chanel pakje gebleven? Wij hadden dus een vol programma.
Wij begonnen iedere dag met een verse croissant van een gerenommeerd bedrijf (of twee). Wij vergeleken gebakjes met vijgen, chouquettes en proefden o.a. Paris Brest en Equinoxe. Grootmeester Cedric Grolet(viervoudig  Best Pastry Chef, heel sympathiek en bescheiden) onthaalde ons zeer gastvrij.
Ons Afternoon Tea in George V was weer een feest. Bloemenpracht en heerlijke hapjes ten top.

De pruimen zijn geweld, de peren geplukt, de noten geroosterd en de karamel staat te pruttelen. Vijgen en kastanjes, room en chocolade! De zon mag met verlof, want wij staan bij de oven. Tot gauw!