post

ganzen ganzen ganzen Pralus2 Pralus3 pruimen half gedroogd route de la noix

Walnoot1 Walnutcakepralines-rose

Walnoten, ganzenlever, truffels…. ze waren er in overvloed. Ik at verschillende walnoot gebakjes waarover meer in de workshops.

Met de auto via Parijs en Orleans. Bij Orleans wordt het landschap afwisselender: heuvels, bergen, dalen. Je wordt geconfronteerd met de streekprodukten: walnoot croquants, walnoot koeken, ganzelever, truffelproducten. De “Croquants aux Noix” zijn brosse walnootkoekjes met veel suiker; suiker zorgt voor de brosheid en de “croq”.

De pralines rose komen uit Lyon. Amandel omhult door roze krokante suiker. Om zo te snoepen of verder verwerkt in bijvoorbeeld brioche. Op de terugweg een week later bezocht ik François Pralus op de Rue Rambuteau. MOF met specialité “La Praluline”

 

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedinmail